nu 16°
Weerbericht Delden
onbewolkt
05:00
15°
onbewolkt
08:00
16°
onbewolkt
11:00
20°
half bewolkt
14:00
21°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

cda stelt vragen over schrappen ritten buslijn 66

Terug

CDA stelt vragen over schrappen ritten buslijn 66

Het CDA heeft vragen gesteld aan het college over de sterke vermindering van ritten op buslijn 66 van en naar Delden. Raadslid Caroline Doeschot wil weten of het college door Keolis op de hoogte is gebracht van de wijzigingen en of bekend is of er alternatieven worden geboden. Ook wil de partij weten of het college bereid is contact op te nemen met Keolis om de urgentie aan te geven van deze buslijn 66, en na te gaan of er onderzoek is gedaan naar de behoefte die volgens het CDA wel degelijk bestaat voor de gebruikers.

“Keolis heeft aangekondigd dat het aantal ritten op de route van buslijn 66 van Almelo naar Neede sterk wordt verminderd. Dit betekent opnieuw verminderding van het OV-vervoer binnen onze gemeente. De directe verbinding tussen Delden en Almelo wordt ook getroffen (bv ziekenhuis waarnaartoe veel inwoners nu gaan en het ROC). Maar ook Hengevelde en Bentelo zijn getroffen. Veel studenten die naar het station willen reizen of bv het ROC in Almelo maken er gebruik van.”

Lokale vervoersvisie

Doeschot stelde ook vragen over de geplande lokale vervoersvisie. “Vorig jaar heeft het college toegezegd dat er een lokale vervoersvisie wordt opgesteld. Dit op verzoek van de gemeenteraad naar aanleiding van de wijzigingen binnen de regiotaxi. Met de visie kan gekeken worden of we als gemeente alternatief lokaal vervoer moeten initiëren/opzetten voor diegenen die geen eigen vervoer hebben. Wat is de status van de lokale vervoersvisie en worden de openbaarvervoerlijnen meegenomen in de visie?”

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.