nu 18°
Weerbericht Delden
geheel bewolkt
20:00
16°
geheel bewolkt
23:00
14°
geheel bewolkt
02:00
13°
geheel bewolkt
05:00
12°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

verenigingen

>

vereniging cultuurvrienden oude blasius delden

Terug

Vereniging Cultuurvrienden Oude Blasius Delden 

Onder de titel ‘Concert bij Kaarslicht’ werden de afgelopen jaren tientallen muziekuitvoeringen gehouden in de Oude Blasiuskerk. Koren, ensembles en individuele musici uit het hele land kwamen naar Delden voor de succesvolle reeks. Met het opstappen van een aantal bestuursleden kwam er eind 2016 een einde aan de maandelijkse concerten. De onlangs opgerichte vereniging ‘Cultuurvrienden Oude Blasius Delden’ gaat dit gat nu opvullen en het aanbod uitbreiden.

De eerste terugkerende maandelijkse activiteit is tijdens de Twentse Streekmarkt op het Kerkplein. “Op deze eerste zaterdagen van de maand willen we jonge talenten daar een podium bieden. De markt wordt door duizenden mensen bezocht en daar kunnen wij gebruik van maken. Op deze manier kunnen we elkaars initiatieven versterken. We willen straks ook de samenwerking zoeken met bijvoorbeeld de Deldense scholen en de muziekschool en muziekverenigingen.” Ook worden er avondconcerten gehouden. Deze concerten zullen grotendeels in lijn zijn met het voormalige Concert bij Kaarslicht.

De vereniging wil zich in de toekomst ook richten op andere culturele thema’s. “Het is de bedoeling een breed cultureel programma samen te stellen voor de kerk. Daarbij kun je denken aan bijvoorbeeld lezingen, presentaties en exposities. De vereniging wil zich in de toekomst ook richten op andere culturele thema’s. “Het is de bedoeling een breed cultureel programma samen te stellen voor de kerk. Daarbij kun je denken aan bijvoorbeeld lezingen, presentaties en exposities.


Gerelateerde berichten

Op zaterdag is als onderdeel van het 25-jarig jubileum een grote boerenbruiloft gehouden bij museumboerderij Wendezoele. Voordat de huwelijksvoltrekking aan de Twickelerlaan plaatsvond, maakte de bruidsstoet een ...


Geschiedenis van Delden

Geschiedenis van Delden

Delden heeft, zoals de meeste inwoners ongetwijfeld zullen weten, een rijke geschiedenis. Al in 1036 werd er voor het eerst melding gemaakt van ons stadje. Hierna heeft het zich doorontwikkeld tot de plaats die we vandaag de dag kennen. Vooral over de veranderingen van de laatste 150 jaar is veel informatie bewaard gebleven. Een groot deel hiervan ligt, samen met dat van andere plaatsen in de regio, opgeslagen bij het Twents Streekarchief in de Stadshagen.

Lees verder