nu 17°
Weerbericht Delden
lichte regen
14:00
19°
lichte regen
17:00
19°
licht bewolkt
20:00
15°
geheel bewolkt
23:00
10°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

verenigingen

>

deldense handbalvereniging

Terug

Deldense Handbalvereniging

Handbal

DHV is de handbalvereniging van Delden. De club speelt tijdens het zomerseizoen haar wedstrijden op het buitencomplex op sportpark De Mors. In de winter worden de duels afgewerkt in sporthal De Reiger. De oorsprong van de Deldense Handbal Vereniging 'D.H.V' ligt in 1958. Op 4 februari 1959 werd de afdeling handbal officieel opgericht en aan Rood Zwart toegevoegd. In 1967 werd door onenigheid over het gebruik van de velden, tijdens een speciale vergadering, besloten dat de handbalafdeling zelfstandig verder zou gaan.

DHV telt momenteel vier seniorenteams en vijf jeugdploegen. De club heeft momenteel geen herenteams bij junioren en senioren.


Gerelateerde berichten

Op zaterdag is als onderdeel van het 25-jarig jubileum een grote boerenbruiloft gehouden bij museumboerderij Wendezoele. Voordat de huwelijksvoltrekking aan de Twickelerlaan plaatsvond, maakte de bruidsstoet een ...


Geschiedenis van Delden

Geschiedenis van Delden

Delden heeft, zoals de meeste inwoners ongetwijfeld zullen weten, een rijke geschiedenis. Al in 1036 werd er voor het eerst melding gemaakt van ons stadje. Hierna heeft het zich doorontwikkeld tot de plaats die we vandaag de dag kennen. Vooral over de veranderingen van de laatste 150 jaar is veel informatie bewaard gebleven. Een groot deel hiervan ligt, samen met dat van andere plaatsen in de regio, opgeslagen bij het Twents Streekarchief in de Stadshagen.

Lees verder