nu 17°
Weerbericht Delden
lichte regen
17:00
18°
licht bewolkt
20:00
14°
geheel bewolkt
23:00
10°
geheel bewolkt
02:00

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

verenigingen

>

stichting museumboerderij wendezoele

Terug

Stichting Museumboerdrij Wendezoele

In de doelstelling van Stichting Museumboerdrij Wendezoele is beschreven dat de Wendezoele een boerderij wil uitbeelden uit de periode rond 1960 en die daarbij een beeld wil geven over het gemengde bedrijf in Twente. Bij deze doelstelling horen activiteiten zoals het exposeren van voorwerpen die tussen 1900 en 1960 op een gemengd landbouwbedrijf voorkwamen, zowel in het woonhuis als op de boerderij. Daarnaast zijn onder meer een winkeltje en een schooltje ingericht. De museumboerderij wordt volledig gerund door vrijwilligers, die alle voorkomende werkzaamheden verrichten.

Daarbij is de doelstelling als volgt te definiƫren: Het bewaren, onderhouden en overdragen van dit erfgoed ten behoeve van de volgende generatie. In de praktijk komt het er op neer dat gedurende het zomerseizoen de museumboerderij is opengesteld voor publiek en dat dit publiek kennis kan maken met vele aspecten van het platteland tussen 1900 en 1960.

De organisatie demonstreert activiteiten die tussen 1950 en 1960 werden gedaan op de boerderij, zoals spinnen, weven, mandenvlechten, zandstrooien en andere vormen van huisvlijt. Ook organiseert de Wendezoele themadagen, zodat het publiek kennis kan nemen van specifieke werkzaamheden en daarbij behorende werktuigen ook in de praktijk kan zien. Groepen belangstellenden worden tevens ontvangen voor rondleidingen evenals leerlingen van scholen.


Gerelateerde berichten

Op zaterdag is als onderdeel van het 25-jarig jubileum een grote boerenbruiloft gehouden bij museumboerderij Wendezoele. Voordat de huwelijksvoltrekking aan de Twickelerlaan plaatsvond, maakte de bruidsstoet een ...


Geschiedenis van Delden

Geschiedenis van Delden

Delden heeft, zoals de meeste inwoners ongetwijfeld zullen weten, een rijke geschiedenis. Al in 1036 werd er voor het eerst melding gemaakt van ons stadje. Hierna heeft het zich doorontwikkeld tot de plaats die we vandaag de dag kennen. Vooral over de veranderingen van de laatste 150 jaar is veel informatie bewaard gebleven. Een groot deel hiervan ligt, samen met dat van andere plaatsen in de regio, opgeslagen bij het Twents Streekarchief in de Stadshagen.

Lees verder