nu
Weerbericht Delden
geheel bewolkt
22:00
zwaar bewolkt
01:00
zwaar bewolkt
04:00
zwaar bewolkt
07:00

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

verenigingen

>

stichting twickel

Terug

Stichting Twickel

De Stichting Twickel is in 1953 opgericht door baronesse Van Heeckeren van Wassenaer – gravin Van Aldenburg Bentinck. Zij droeg toen haar omvangrijke bezittingen, waaronder het kasteel Twickel, over aan de stichting. De belangrijkste doelstelling van de stichting is het behoud van de landgoederen als natuurgebied en cultuurmonument.


Gerelateerde berichten

Met het zetten van de handtekeningen is op donderdag 31 januari is de bouw van het nieuwe Intergraal Kindcentrum Magenta in Delden officieel van start gegaan. Dit was voor de gemeente Hof van Twente ook het momen...


Geschiedenis van Delden

Geschiedenis van Delden

Delden heeft, zoals de meeste inwoners ongetwijfeld zullen weten, een rijke geschiedenis. Al in 1036 werd er voor het eerst melding gemaakt van ons stadje. Hierna heeft het zich doorontwikkeld tot de plaats die we vandaag de dag kennen. Vooral over de veranderingen van de laatste 150 jaar is veel informatie bewaard gebleven. Een groot deel hiervan ligt, samen met dat van andere plaatsen in de regio, opgeslagen bij het Twents Streekarchief in de Stadshagen.

Lees verder